30 години затвор за певеца Ар Кели

Елена Стоилова 30 юни 2022 в 11:35 3738 0

R Kelly  в съда

Снимка Getty Images/Архив

R Kelly на едно от предходните съдебни заседания

Певецът Ар Кели беше осъден на 30 години затвор от съд в Ню Йорк за сексуални престъпления.

Прокурорите поискаха от съда съдията R&B изпълнителят да бъде осъден на повече от 25 години зад решетките, а защитата му настоя да бъде лишен от свобода за 10 години, което е минималната присъда за обвиненията, отправени срещу него. Защитата му заяви още, че предложението на прокурорите е „равносилно на доживотна присъда“, предават световните агенции.

Адвокатите на Ар Кели твърдят, че „хиперсексуалността“ му е в резултат на тежкото му детство и той вече не представлява заплаха за никого. Към това заявление съдията Ан Донъли коментира: „Това може да обяснява поне частично какво е довело до поведението му. То със сигурност не го извинява.“

В продължение на години Ар Кели е използвал своята известност и пари, за да примамва жени, както и непълнолетни момичета с цел секс. Също така е бил на върха на пирамидата, ръководеща мрежа за сексуална експлоатация на млади хора.

Жертви на неговото насилие се хванаха за ръце, в очакване съдията на щатския Окръжен съд Ан Донъли да прочете присъдата му. „Ти остави след себе си следа от разбити животи“, заявява съдията.

Вземайки предвид доказателствата представени по делото, съдия Донъли заяви, че те показват „безразличието на Кели към човешкото страдание“ и „пълната бруталност“ към потърпевшите на насилието му.

Робърт Силвестър Кели е един от малцината известни личности, осъдени на затвор за сексуално насилие, част от кампанията на движението против сексуалния тормоз #Азсъщо (#metoo).

Певецът е в затвора от 2019 година, като се очаква да бъде преместен в Чикаго, където през aвгуст ще бъде повикан пред съда заради обвиненията срещу него за детска порнография и възпрепятстване на правосъдието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови