Заради ураганни ветрове отлагат спускането при мъжете в Пьонгчан

OFFNews 11 февруари 2018 в 09:02 4433 0

Заради ураганни ветрове отлагат спускането при мъжете в ПьонгЧан

Състезанието по ски спускане мъже Алпийски дисциплини на зимната олимпиада в ПьонгЧан е било отменено заради прогноза за силен вятър, предаде Ройтерс.

В надпреварата, която беше планирана да стартира в 4 часа българско време, трябваше да участват българите Алберт Попов и Камен Златков.

Прогнозите за днес са за силни ветрове с пориви до 100 километра в час, които ще продължат до вторник. При тези условия лифтът, който качва скиорите до върха, откъде те се спускат, не може да функционира.

От световната ски федерация съобщиха, че състезанието ще се проведе в четвъртък, 15 февруари.

В събота българинът Владимир Зографски записа историческо за българския ски скок класиране на олимпийски игри, след като завърши 14-и в старта на нормална шанца в Пьонгчанг. Досегашният рекорд бе дело на съгражданина му Владимир Брейчев също на нормалната шанца - 19-а позиция от олимпиадата в Сараево през 1984 година.

Зографски преодоля първия рунд на финала в ски скоковете, като записа опит на 101.5 метра за 106.8 точки и си гарантира място сред най-добрите 30, които скачаха за втори път за разпределение на медалите.

Там Зографски скочи 108.5 метра, за което заслужи 81 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови