Ново чудесно класиране за Владимир Илиев

OFFNEWS 05 януари 2017 в 17:50 3168 0

Ново чудесно класиране записа Владимир Илиев в 4-ия кръг от Световната купа по биатлон, който стартира днес със спринта на 10 км в Оберхоф (Германия).

Илиев завърши на 10-то място, победата грабна австриецът Юлиан Еберхард. Той направи една грешка при стрелбата и завърши за 27:26.8 минути.

30-годишният Еберхард се поздрави с общо втората си победа в стартовете за Световната купа. На втора позиция е Михал Шлезингер от Чехия. Той също направи един пропуск при стрелбите и изостана на 10.8 секунди след победителя. Трети се нареди италианецът Доминик Виндиш, който е на повече от 40 секунди след Юлиан Еберхард.

Илиев зае десетото място с две грешки при стрелбата и 58.4 секунди зад победителя. Димитър Герджиков е на 60-а позиция с три пропуска при стрелбата. Димитър Парталов финишира 83-ти, докато с една позиция по-надолу в подреждането е четвъртият българин Антон Синапов.

С представянето си днес Илиев и Герджиков се класираха за преследването, което ще се проведе на 7 януари, събота.

В генералното класиране за Световната купа след девет кръга води Мартен Фуркад с 502 точки. Французинът завърши на осмо място с три пропуска при стрелбата и на 51.3 секунди след Юлиан Еберхард.  Втори до момента е руснакът Антон Шипулин с 327 точки, а трети е норвежецът Йоханес Бьо с 308 точки. Илиев е на 32-ро място със 103 спечелени точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови