Увредена кръстна връзка вади Щефан Луитц до края на сезона

Последна промяна на 16 февруари 2019 в 18:59 447 0

Състезателят по ски алпийски дисциплини Щефан Луитц ще пропусне остатъка от сезона. Германецът е контузил коляното си при падането в гигантския слалом вчера на световното първенство в шведския зимен център Оре.

Веднага след болезнената среща със снега Луитц беше откаран в болница в Йостерсунг за преглед на лявото му коляно. Лекарите са установили увреждане на връзка.

Засега операция не се налага, но Луитц ще трябва да почива минимум шест седмици. Германецът скъса кръстна връзка на същото коляно през декември 2017 година.

Добрата новина от Оре е, че цели трима българи ще карат в слалома в неделя. Алберт Попов и Камен Златков имат необходимите точки, а днес Йоан Тодоров се класира, след като кара успешно в квалификациите.

Българинът завърши 11-и с общо време от 1:36:42 минута и се присъединява към Попов и Златков, които се класират директно за основното състезание заради добрите си точки по ФИС.

За последно България е била с трима състезатели на слалом на световно първенство през 2011 година в Гармиш-Партенкирхен (Германия).

Първенството в Оре завършва със слалома при мъжете на 17 февруари, а двата манша са съответно от 12:00 и 15:30 часа българско време.