София Годжа спечели супергигантския слалом с една щека

OFFNews 14 декември 2019 в 14:17 2046 0

Снимка Facebook: FIS Alpine World Cup Tour

София Годжа стигна до изключително атрактивна победа в днешното състезание при супергигантския слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в швейцарския зимен курорт Санкт Мориц. Италианката загуби една от щеките си по време на спускането, но въпреки това се оказа по-бърза с 0.01 секунди от сънародничката си Федерика Бриньоне.

Годжа финишира с време 1:12.96 минути и заслужено се поздрави със седмата си победа в Световната купа. През миналата година тя спечели златото в спускането на олимпиадата в Пьонгчанг и сребро в Супер-Г на световното първенство в Оре през февруари.

На трето място се нареди американската носителка на Световната купа за миналия сезон Микаела Шифрин, която остана на 13 стотни от победителката.

След днешния старт начело в генералното класиране остава Шифрин с 532 точки, пред Виктория Ребенсбург с 261 и Федерика Бриньоне с 241. Ребенсбург завърши днес 10-а, на 96 стотни от лидерката. Днешната победителка Годжа е на 7-о място със 186.

При мъжете слаломът от Световната купа в алпийскитски във Вал д’Изер беше анулиран заради силен вятър. Там с 20-ти номер трябваше да стартира Алберт Попов. Началният час бе променян няколко пъти, но времето не се оправи.

Очаква се организаторите да преценят дали в неделя да се кара слалом, а не предвидения по програма гигантски слалом и коя дисциплина ще бъде отменена окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови