София Годжа се качва на ските помъдряла

Емили Иванова 25 октомври 2019 в 17:09 3882 0

Италианската скиорка София Годжа разкри пред Евроспорт, че последната ѝ контузия е оказала положително влияние върху нея.

Последният сезон беше тежък за нея. През по-голямата част от 2018 година, тя беше недосегаема. Спечели златен медал на Олимпийските игри в Пьoнг Чанг и спечели спускането за Световната купа в Кран Монтана.

Годжа имаше намерение да продължи добрата си серия в супергигантския слалом и да завърши сезона със Световното първенство в Аре през февруари 2019 година. Плановете ѝ, обаче не се реализират, тъй като на 20 Октомври 2018 по време на тренировка тя чупи своя глезен. 

"Трябваше да се състезавам след една седмица, а те ми казаха, че това може да се случи чак след два-три месеца. Наложи се да се кача на ските, още преди глезенът ми да е изцяло зараснал.

Бях изключително уморена физически, защото ми се налагаше да се възстановя бързо и да запазя добрата си кондиция. Това ми отне толкова много енергия, че до края на сезона се чувствах изтощена", признава Годжа. 

Според нейните думи рискът си е струвал, защото е взела сребърен медал, нареждайки се на второ място в супергигантския слалом след шампионата Михаела Шифрин. 

Годжа спечели и друго състезание, с което завърши сезона с два сребърни медала. Споделя, че наистина е поела риск връщайки се на пистата толкова бързо, но също така смята, че вече поема много по-малко рискове, отколкото когато е била по-млада.

Тя разкри, че когато е била по-млада стилът ѝ на каране е бил много агресивен, докато сега е смесица от това и опитът, който е придобила чрез състезанията си и изминалите сезони. 

"В този сезон няма Олимпийски игри или Световно първенство, но въпреки това всяко състезание е важно само по себе си. Затова смятам да живея ден за ден, да се състезавам състезание по състезание и това е. Искам да живея живота си по най-добрия начин и да бъда възможно най-добрата София", споделя италианката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови