Норвежец поведе за "Четирите шанци", Стох падна лошо

OFFNews 04 януари 2017 в 19:37 3080 0

Норвежецът Даниел Андре Танде поведе в класирането на веригата "Четирите шанци" след третия от общо четири старта. Скачачът постигна най-добър резултат в Инсбрук. Това е втора победа за него след тази в Гармиш-Партенкирхен преди два дни.

Състезанието се проведе само в един скок заради лошите метеорологични условия и силния вятър. Те доведоха до две падания, едното от тях на досегашния лидер Камил Стох (Полша).

Със скок от 128,5 метра Танде постигна резултат от 125,7 точки, който му бе достатъчен да спечели състезанието в Австрия. Втори остана сънародникът му Роберт Йохансон, който направи скок от 133 метра, но след корекцията резултатът му бе 123,1 точки.

На трета позиция завърши руснакът Евгений Крилов, за когото това е първи подиум в кариерата му в Световната купа. Крилов постигна 119,1 точки със скок от 127 метра. На четвърта позиция завърши Стох със 117,4 точки след скок от 120,5 метра.

Във временното класиране за "Четирите шанци" преди последното състезание в Бишофсхофен начело е Танде със 710,3 точки. Камил Стох е втори с изоставане от едва 1,7 точки, докато на трета позиция е австрицът Щефан Крафт с пасив от 16,6 точки от лидера Танде.

С победата си днес Даниел Андре Танде поведе не само в класирането за "Четирите шанци", но и в генералното класиране за Световната купа с 632 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови