Линдзи Вон с първа победа за сезона седмица след завръщането си

OFFNEWS 21 януари 2017 в 15:23 4474 0

Американската суперзвезда в алпийските ски Линдзи Вон грабна първа победа за сезона само седмица след завръщането си на пистата.

Вон, която пропусна началото на състезанията за Световната купа заради фрактура на ръката, спечели спускането в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен, като се пусна по страховитата писта "Кандахар" за 1:43.41 минута и записа 77-ата си победа за Световната купа. Тя спечели състезанието за втора поредна година и общо за трети път в кариерата си.

Втора на 15 стотни от секундата финишира носителката на Големия кристален глобус за миналия сезон Лара Гут (Швейцария), бронзова медалистка в спускането от Игрите в Сочи 2014. Трета на 48 стотни от секундата финишира представителката на домакините Виктория Ребенсбург.

В генералното подреждане за Световната купа убедително начело е специалистката в техничните дисциплини Микаела Шифрин (САЩ) с 1008 точки, пред Гут със 773 точки и Щухец с 616 точки.

При мъжете спускането в австрийския зимен център Кицбюел спечели италианецът Доминик Парис, който беше най-бърз по "Щрайф" с време 1:55.01 минута, записвайки първи успех за сезона и седми в кариерата си.

Призовата тройка допълниха двама французи. Валантен Жиро Моан, който в понеделник ще навърши 25 години, завърши втори на 21 стотни от секундата и изравни най-доброто класиране в кариерата си за Световната купа. Йоан Кларей се нареди трети на 34 стотни, като стигна до първи подиум от март 2014 година.

В генералното подреждане води носителят на Големия кристален глобус за последните пет сезона Марсел Хиршер (Австрия) с 980 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 692 точки и Алекси Пентюро (Франция) с 655 точки, като и тримата не участваха в днешното спускане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови