Хокеистите на САЩ взеха дербито срещу Канада

OFFNews 12 февруари 2022 в 09:35 726 0

Снимка Getty Images

САЩ победи с 4:2 Канада в дербито на мъжкия хокеен турнир на олимпийските игри в Пекин.

Мат Робинсън изведе "кленовите листа" напред в резултата още във втората минута на двубоя от група "А", но Анди Миел възстанови равенството само 70 секунди по-късно.

Бен Майърс се разписа в полза на САЩ в края на първата третина, докато Брендън Брисън беше точен в канадската врата в третата минута на втория период на срещата.

Корбан Найт намали изоставането на Канада в 35-ата минута, но Кен Агостино оформи крайното 4:2 в последната част.

Вратарят Щраус Ман се отличи с 35 спасявания при втория пореден успех за САЩ в груповата фаза на олимпийския турнир. В неделя американците се изправят срещу Германия.

Стражът на канадския тим Едуард Паскуали допусна четири попадения от общо 27 точни удара. Анди Миел се отличи и с асистенция в полза на победителите, които играят с изключително млад и неопитен състав.

Следващият противник на Канада е домакинът Китай.

Канадците победиха драматично САЩ с 1:0 на полуфиналите на Олимпиадата в Сочи през 2014 година и след това триумфираха с титлата.

В другия мач от група А Германия се наложи с 3:2 над домакина Китай. Домакините от Китай допуснаха второ поражение в олимпийската надпревара при мъжете, но за разлика от първата загуба от САЩ с 0:8, днес бяха доста по-конкурентни на Германия и отбелязаха първите си попадения в турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews