Французин спря победната серия на Йоханес Тингенс Бьо

OFFNews 27 януари 2019 в 17:28 1502 0

Победната серия на норвежеца Йоханес Тингенс Бьо в биатлона беше спряна в масовия старт за Световната купа виталианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Победата на 15-километровото трасе грабна французинът Кентен Фийон Мейе, който преодоля дистанция за 34:39,4 минути и без нито една грешка в стрелбата. Бьо, който до този старт имаше пет поредни победи, сбърка на 2 пъти и финишира на 14,3 секунди от французина, а трети се нареди германецъг Арнд Пайфер.

Той беше безупречен на огневия рубеж, но позволи да бъде изпреварен от Бьо в последната обиколка. Носителят на Световната купа Мартен Фуркад отново остана извън подиума, като остана четвърти. Преднината на Бьо във временното генерално класиране продължава да е солидна. Той води със 782 точки, докато втори върви руснакът Александър Логинов с 527. Трети е Фуркад с 511.

При дамите по-рано през деня масовия старт спечели двукратната олимпийска шампионка Лаура Далмайер от Германия. Далмайер, която има и седем световни титли, допусна само една грешка в четирите стрелби и измина трасето за 35:32.8 минути. За Далмайер това е първа победа за сезона, 20-а в кариерата й, както и първа след едногодишно прекъсване.

Маркета Давидова от Чехия се нареди втора също с една пропусната мишена и пасив от 13.1 секунди. Трета финишира друга германка - Ванеса Хинц, която остана на 16.4 секунди зад победителката и една грешка. Състезанието премина без българско участие.

В класирането за Световната купа след 15 старта води Доротея Вирер с 632 точки, която днес остана петa с три грешки в стрелбата и пасив от 32.2 секунди. Втора е сънародничката й Лиза Витоци с 598 точки, а на трета позиция се изкачи Марте Олсбу (Норвегия) с 508 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!