Две френски победи в ските за ден

OFFNEWS 10 декември 2016 в 17:32 2160 0

С две френски победи в стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини ще се запомни 10 декември.

Алекси Пинтюро триумфира в гигантския слалом във Вал д'Изер, а сънародничката му Теса Уорли спечели същата дисциплина при дамите в Сестриере.

Пинтюро победи в домашния старт австрийската звезда Марсел Хиршер и триумфира пред своя публика във френския курорт.

Той взе комфортен аванс след първия манш и удържа преднината си, като финишира с общо време 2:02.62 минути. Победата е втора за сезона за французина и общо 17-а в кариерата му.

Носителят на Световната купа и лидер в генералното класиране Марсел Хиршер остана втори с изоставане от 0,33 секунди след победителя. Трети е норвежецът Хенрик Кристоферсен на 1,5 секунда след Пинтюро. Хиршер остава начело в генералното класиране с 360 точки, следван от Пинтюро (284).

Теса Уорли пък записа втора поредна победа в гигантския слалом, след като спечели в италианския зимен център Сестриере.

Френската специалистка в тази дисциплина финишира с общо време от двата манша 2:17.37 минути. Успехът е втори пореден за нея след победата и в гигантския слалом в Килингтън преди две седмици. Италианката София Годжа остана втора на 0,15 секунди след победителката и за четвърти път този сезон се качи на подиума.

Носителката на Световната купа Лара Гут от Швейцария е трета на 0,29 секунди след французойката. В генералното класиране Шифрин остава начело, но авансът й пред втората Лара Гут бе намален на 8 точки. Шифрин има 398 точки, Гут 390, а трета е София Годжа с 347 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови