Беларус с историческо злато в биатлона, българките изпълниха целта си

OFFNews 22 февруари 2018 в 14:36 13076 0

Снимка БОК/Костадин Андонов.

Женската щафета на Беларус спечели първо в историята си олимпийско злато в дисциплината 4x6 км в биатлона на Зимните игри в ПьонгЧанг. 

Дария Домрачова, Динара Алимбекова, Ирина Крюко и Надежда Скардина осъществиха абсолютна сензация, като спечелиха титлата в лошите условия в зимния център "Алпенсия". Силният вятър и снеговалежът направиха надпреварата повече от трудна за всички състезателки. Шампионките заковаха хронометрите на 1:12:03.4 часа.

На втората позиция завършиха шведките, а с бронза се окичи Франция, която можеше да грабне и среброто, ако Анаи Бескон не бе задмината от Хана Йоберг почти преди финалната права. Французойките завършиха на 17.6 сек. изоставане от Беларус. Топ 5 допълниха Норвегия и Словакия.

Българската щафета изпълни целта си да не завърши на последно място и финишира на 16-а от 18 тима. Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Стефани Попова и Десислава Стоянова направиха страхотно състезание и изостанаха на 2:34.6 минути от шампионките.

Те направиха страхотна стрелба, използвайки само 9 допълнителни патрона, но пък навлязоха в 2 наказателни обиколки, което се оказа решаващо за по-задното им класиране. Страхотен втори пост направи Даниела Кадева, която използва само 1 допълнителен патрон, за да свали мишените, и предаде щафетата на Попова на 13-о място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови