Quantcast

Алберт Попов вече е постигнал целта си

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2019 в 14:44 1211 1

Новата ни звезда в алпийските ски Алберт Попов се надява да продължи със страхотните резултати, които постигна в последно време.

21-годишният състезател завърши на шесто място в слалома в Шладминг и на девето в слалома в Кицбюел дни по-рано.

"Все още се опитвам да осъзная успехите, те са наистина огромни. Хората по улиците ме поздравяват. Това е нещо страхотно за България, нещо, което не се е случвало от много време. Надявам се да задържа тази страхотна форма.

Идва Световно, идва Банско, да се надяваме на едни страхотни резултати. Очакванията към мен винаги са били големи, моите към мен си - също. Това не ме притеснява. Надявам се на едно добро класиране на световното първенство. 

Реалната цел е да продължа в същия дух. Увереността и добрите резултати ще дойдат сами. Да имаме Световна купа в Банско се случва рядко, за мен ще бъде чест да карам в тези състезания.

Реалната цел за сезона вече в постигната. Всичко останало ще бъде плюс за мен. Световното първенство и Олимпийските игри са специфични състезания. В тях нищо не се знае", каза Попов на пресконференцията преди световното първенство в Оре и стартовете за Световната купа в Банско. 

Личният му треньор Ивайло Борисов сподели, че успехите в последните състезания са плод на дългогодишен труд.

"Преди началото на сезона не сме очаквали шесто място, а искахме да сме в точките. Нещата се случиха по-бързо, което ни изненада. Тези успехи са плод на много години труд. Последните три години се доближавахме постепенно до тези резултати", каза Борисов.

Другият българин, който ще участва на Световното в Оре - Камен Златков очаква добри резултати.

"В момента ме очакват още няколко дни тренировки на Банско и след това заминаваме за Оре, там ще направим още тренировки на място. Смятам, че имаме възможност да направим доста добро каране, ще очакваме доста добри резултати", сподели Златков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8374

1

Emigirl

05.02 2019 в 16:29

Алберт тепърва ще грее, и е важно да има силна подкрепа за него