Ексклузивно Ива Митева от Има такъв народ е новият председател на парламента (допълнена)

Алберт Попов подари състезателния си номер на Бойко Борисов

OFFNews Последна промяна на 27 февруари 2019 в 14:36 1242 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета българската звезда в алпийските ски Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов.

През тази година 21-годишният състезател постигна страхотен успех, записвайки в рамките на няколко дни 9-о и 6-о място в слаломи от стартовете за Световната купа, с което стана вторият българин с класиране в топ 10 след Петър Попангелов. 

Попов и Борисов подариха на министър-председателя състезателния номер, с който Алберт кара на провелата се през уикенда в Банско Световна купа по ски, негова снимка с автограф и фотография на екипа, организирал състезанието. След специално разрешение на Международната федерация по ски (ФИС), което се дава изключително рядко, стартовите номера в Банско бяха в цветовете на българския трикольор.

Премиерът пожела успех на Алберт Попов, а министър Кралев обяви, че по предварителни данни телевизионната аудитория, до която са достигнали стартовете от Световната купа, е поне 120 млн. души в целия свят, като точната цифра ще стане ясна през месец май.

"В 50 държави в целия свят имаше пряко излъчване, а в още 50 състезанието се предаваше на запис, заради часовата разлика. Множество репортажи и магазинни предавания. Това е огромна реклама, която страната ни получи благодарение на трите старта в Банско", каза Кралев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови