Задължителни маски и в Пазарджик от утре

Диана Варникова 27 юли 2022 в 13:47 1697 0

Маска

Снимка Pixabay

Временни мерки срещу коронавируса въвеждат и в Пазарджик

Временни противепидемични мерки се въвеждат от утре и в област Пазарджик. Те ще важат един месец, причината е увеличаване на случаите с COVID-19 и на заетостта на болничните легла, както и достигане на Етап 1 от Националния оперативен план за областта.  

Всички граждани, когато се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в обществен градски транспорт, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице.

Работодателите трябва да организират редовно проветряване и дезинфекция, да недопускат до работните помещения лица с прояви на остри респираторни болести - повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други. При възможност и по преценка да се създаде възможност за работа в дистанционна форма или да се установи работно време с променливи граници или работа на смени.

В заведенията и търговските обекти трябва да се спазва дистанция от 1,5 метра между хората. В детските заведения да не се допускат деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. В специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни трябва да се следи за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!