Двама български волейболисти сред отличниците на Европа и света

OFFNews 23 юни 2017 в 16:45 2274 0

Волейболистите ни продължават да оглавяват всякакви индивидуални класации. Боян Йорданов бе обявен за топреализатор на Европа за сезон 2016/2017.

34-годишният диагонал е направил средно по 25,32 точки на мач за отбора на Кифисиа в гръцкото първенство. Точно този резултат му осигури първото място в престижната класацията.

Втори е белгиецът Брам Ван Дер Дриес (Тулуза) с с 23,35 точки, и латвиецът Херманс Еглескалнс (Ница) с 23,15 точки. В списъка влизат състезатели от европейските вътрешни първенства, изиграли над 20 мача през последния сезон.

По-рано днес стана ясно, че друг български волейболист също може да се похвали с почетно място в престижна класация. Цветан Соколов отбеляза 147 точки в груповата фаза на Световната лига и завърши втори в класацията за най-резултатните волейболисти на турнира.

За съжаление, въпреки индивидуалното отличие, волейболните национали се представиха колебливо в Световната лига този сезон.

Победите над олимпийския Бразилия, световния шампион Полша, Русия и носителят на титалта от миналия сезон в лигата Сърбия, не бяха достатъчни за класиране на финалите в най-комерсилания турнир.

Следва европейското първенство, където България ще бъде подсилена най-вероятно от двама опитни състезатели, един от които е именно Боян Йорданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови