Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Възстановяват редовните полети София- Киев

OFFNews 13 ноември 2015 в 15:11 2221 0

Редовната въздушна линия между София и Киев ще бъде възобновена.

Това стана ясно днес на среща в София между зам.-министъра на транспорта Антон Гинев и министъра на инфраструктурата на Украйна Андрей Пивоварский.

Очаква се до месец украинската авиокомпания Wind Rose ще започне изпълнението на редовни полети между двата града. 

По време на срещата Гинев повдигна въпроса за ефективността на фериботната връзка Варна – Иличовск. Според него това, че украинските пристанищни власти не признават на свидетелствата, издадени от българските власти за фериботите „Героите на Одеса“ и „Героите на Севастопол“, е предпоставка за неефективно използване на фериботите.

Той посочи като проблем изискването на борда на ферибота да пътуват не повече от 12 души екипаж. Според него това затруднява превоза на тежкотоварни автомобили по линията, които пътуват обичайно с по двама шофьори.

От украинска страна декларираха готовност още следващата седмица да направят нужните уточнения относно броя на придружаващия експлоатационен персонал, така че да не се затруднява превоза на камиони.

Гинев каза още, че страната ни има готовност за среща, на която да се обсъди проекта на нова междуправителствена спогодба за организиране на пряка железопътна фериботна линия между Украйна и България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови