Quantcast

Русия спря безсрочно полетите си до Египет

ОFFNews Последна промяна на 09 ноември 2015 в 20:33 1861 1

С указ н Путин Руската федерация е спряла всички свои пътнически полети към Египет безсрочно.

Единствените пътнически полети ще са тези, които ще прибират близо 60-те хиляди руски туристи там. Досега Русия изтегли около 25 хиляди свои граждани.

Това е и тежък удар за Египет, в който руските туристи са сред най-многобройните. Страната поде мащабна кампания за проверка на хотелските служители в летище Шарм ел Шейх, а по-рано днес силите на реда убиха водач на "Ислямска държава" в Египет.

Не е ясно дали акцията е свързана с авиоинцидента, при който на 31 октомври сутринта излетя за Санкт Петербург руският "Еърбъс" 321, който малко по-късно се разруши във въздуха и се разби в Синайската пустиня. 224 души загинаха в тази катастрофа - най-тежката в историята на руската гражданска авиация. 

Основната версия за падането му е взрив в двигателя, който може да е причинен от бомба на борда.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.11 2015 в 20:43

Горките нормални египтяни обаче...

Там нормалните и цивилизовани срещу ислямистите са 50/50 горе-долу (около половината поддържат смъртно наказание за напускане на ислямската религия което е и същия процент който гласува за Мюсюлманското Братство, другата половина предпочита по-скоро военна диктатура със светски елементи отколкото "ислямска демокрация").

И сега когато туризма (12% от БВП-то им) понесе огромни загуби, Сиси ще има допълнителни проблеми с удържането на контрола и нормалните египтяни ще имат още повече затруднения. На ислямиста не му пука - дай му една коза да си ебе и един калашник да вика с него алах бабах във въздуха и да убива невинни, друго не му трябва от живота.