"Томас Кук" и ТУИ ни обещават с 30% повече туристи догодина

Варна посрещнала над 1 милион туристи това лято

OFFNews 14 октомври 2016 в 12:45 25636 2

Повече от 1 милион туристи са избрали Варна и региона за своята почивка от началото на годината до края на активния летен сезон. Приходите от техните нощувки за първите 7 месеца на годината надхвърлят 235 млн. лв., което е ръст от 23% в сравнение със същия период на миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на Деветия Черноморски туристически форум.

На събитието присъстваха и кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, представители на туристическия бранш и общини, и др.

Данните показват, че от началото на годината до месец август сме посрещнали над 6 млн. чуждестранни туристи, което е около 16% ръст.

"Естествено, че с броя на туристите, нарастват и приходите - през първите 7 месеца на 2016 г. те са се повишили с близо половин милиард лева и са над 3,4 млрд. лв., което е ръст от 15% спрямо този период на 2015 г.", подчерта Ангелкова.

Според нея това лято се наблюдава завръщане на туристи от традиционни за нашата страна пазари като Русия, Полша, Чехия, Унгария, Украйна, скандинавските страни и др.

Ангелкова съобщи, че вече се работи за сезон Лято'2017, като индикациите са той да бъде дори по-успешен от сегашния. Вече са проведени срещи с ръководството на големите туроператори, които "Томас Кук" и ТУИ, които прогнозират увеличение от около 30% за следващата година, стана ясно от думите на министърът на туризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!