60/40 става 80/20 за сектор туризъм

Ирина Евгениева Последна промяна на 01 юли 2020 в 12:50 2275 2

Мярката 60/40 за сектора на туризма става 80/20, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова в Министерския съвет. Тя обясни, че за всеки зает ще се отпускат по 290 лв. 

"Тези пари могат да се използват съвместно с мярката 60/40. Могат да се възползват и хора, които са наети от 1 юни, няма допълнителни ограничения и за тези, които са свързани със сезонния характер на сектора", добави тя.

Допълнително за сектора са отделени 50 млн. лв. по линия на програмата за наемане на регистрирани безработни в бюрата по труда.

„Всеки работодател, който наеме човек, регистриран в Бюро по труда, ще получава 610 лв., т.е. минималната работна заплата”, посочи Ангелкова.

Тя подчерта, че това е сериозна подкрепа за българския туризъм и даде пример с посещението си вчера във Велинград, където представителите на сектора са споделили, че с този дизайн, мярката ще бъде много полезна.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че за сферите пътнически превоз и туризъм са осигурени европейски субсидии, които са безвъзмездни средства, така, че мярката да стане 80/20.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2868

2

zuljin

01.07 2020 в 13:21

Ако ще и 100/0 да я направите, ганьовците пак ще изпофалират, защото това по Черноморието не може да се нарече "бизнес"!!!
Ганьовеца няма бизнес мислене. Той НЕ се стреми да остави клиентите доволни така, че да се върнат пак, а гледа да ги прецака колкото се може повече, щото в момента са му паднали.
Не ви е виновна пандемията!!! Отливът на туристи беше неизбежен, предвид презастрояването, цените и условията през последните 5-10 години!!!

Ще се радвате още малко на европейската алкохолизирана измет, която идва заради долнопробния нощен живот, И ДОТАМ!!!

А наздраве!!!