Серина Уилямс: Стилът на Шарапова е много удобен за мен

OFFNews 27 август 2019 в 11:58 1810 0

Тенисистката Серина Уилямс разкри, че стилът на Мария Шарапова е удобен за нея и поради тази причина е стигнала до победата с лекота.

Американката се наложи с лекота над Маша в първия кръг на турнира от Големия шлем US Open с категоричното 6:1, 6:1. Серина дори успя да спечели двойно повече точки от съперничката си по време на срещата - 56 срещу 28.

"Обичам да играя трудни мачове, те ми помагат да вляза в ритъм, защото понякога ускорявам доста бавно.

В този случай обаче стилът на Шарапова по принцип е изключително удобен за мен и за това стигнах до лесна победа. Нейните топки винаги летят в моята удобна зона и нямам проблеми да ги удрям здраво.

Не знам как точно да го определя, но може би тя е идеалната противничка за мен. Не и позволих да атакува през целия мач.

Иначе можеше и да ме победи. Бях концентрирана по време на целия сблъсък, а това е много важно за мачове от това ниво", каза Уилямс.

Това беше първи мач за нея в Ню Йорк след миналогодишния скандален финал срещу Наоми Осака, провален от Уилямс заради огромния си спор със съдията.

Запитана какво мисли за решението на американската асоциация Карлош Рамош да не ръководи двубой на Серина или на сестра и Винъс през тази година, отговорът на Серина беше: "Не знам кой е той".

Във втория кръг на Откритото първенство на САЩ американката ще се изправи срещу сънародничката си Кристин Макнали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!