Серина Уилямс се сбогува през сълзи с тениса

OFFNews 03 септември 2022 в 18:02 3048 0

Серина Уилямс

Снимка Getty Images

Серина Уилямс

Легендарната Серина Уилямс приключи кариерата си в професионалния тенис след поражение с 5:7, 7:6 (4), 1:6 срещу Айла Томлянович в третия кръг на Откритото първенство на САЩ.

Американката, която е носителка на общо 23 титли от Големия шлем, допусна три пробива в първия сет срещу австралийката, въпреки че водеше с 5:3. Уилямс се добра до равенство в мача след драматичен тайбрек във втората част, след като изпусна преднина от 4:0.

40-годишната ветеранка отстрани Данка Ковинич и Анет Контавейт по пътя си към третия кръг, давайки сериозни надежди на местните фенове, че може да достигне далеч в тазгодишното издание на турнира в Ню Йорк.

Третият сет стартира обнадеждаващо за Серина Уилямс, която проби подаването на 29-годишната Томлянович за радост на публиката на "Артър Аш Стейдиъм". Австралийката спечели следващите шест гейма и триумфира след шестия си мачбол след повече от три часа на корта, помрачавайки доброто настроение на привържениците.

Айла Толмянович постигна рекорд в кариерата си на Откритото първенство на САЩ, класирайки се за четвъртия кръг, където ще се изправи срещу Людмила Самсонова.

При 5:1 в последния сет публиката изрази бурно своята подкрепа за Серина Уилямс и това й помогна да спаси пет мачбола в последния гейм. Американската тенисистка, изиграла своя първи мач в професионалния тенис през 1995 година, поздрави феновете и им благодари за подкрепата.

"Благодаря на всички, които сте тук и винаги сте били на моя страна през цялото време. Това са сълзи от щастие. Нямаше да бъда Серина, ако я нямаше Винъс. Благодаря ти, Винъс. Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува. Беше изключително забавно пътешествие. Беше най-невероятното приключение, в което съм се впускала", каза емоционално Уилямс.

"Никога не съм си мислела, че мога да постигна всичко това. Опитвах се да играя тенис. За миг не съм смятала, че ще имам такова влияние върху играта. Не съм го мислила сериозно в нито един момент. Сега ще имам доста повече време, за да го направя. Всичко беше изключително автентично", каза още Серина Уилямс, която е четирикратна олимпийска шампионка.

Тя има 858 победи и 156 загуби в кариерата си, като рекордът й в турнирите от Големия шлем е 367-56.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови