Серина Уилямс - Бианка Андрееску е финалът на US Open при жените

OFFNews 06 септември 2019 в 10:37 2164 1

Снимка Facebook: US Open Tennis Championships

Серина Уилямс срещу Бианка Андрееску е финалът на тазгодишното издание на турнира от Големия шлем US Open при жените.

Това стана ясно след като американката победи с 6:3, 6:1 Елина Свитолина от Украйна. Така Серина си осигури нов шанс да спечели 24-та титла от Шлема, което ще я изравни с Маргарет Корт във вечната класация, включваща времето преди и след Откритата ера на тениса.

"Да бъда отново на финал, това очевидно изглежда лудост. Но честно казано, не съм очаквала много по-малко. Определено знам, че мога да играя по-добре. Фокусирам се върху следващия мач", коментира Уилямс.

Андрееску пък се класира за финалния двубой след победа със 7:6(3), 7:5 срещу швейцарката Белинда Бенчич. Oчаква се срещата между двете състезателки да се проведе в събота, но още не е ясен часът.

Двете до момента са се изправяли една срещу друга на корта, след като се срещнаха на финала в Торонто, но тогава американката се отказа по средата на първия сет заради контузия.

При всички положения обаче фаворитка според букмейкърите ще бъде опитната американка, която още няма трофей след завръщането си на корта, след нейната бременност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови