Сърбия обърна Испания и стана първият шампион в историята на ATP Cup

OFFNews 12 януари 2020 в 16:07 2780 0

Снимка Facebook: ATP Cup

Сърбия влезе в историята на тениса, след като успя да спечели първото издание на турнира ATP Cup. Западната ни съседка стигна до драматичен обрат и победи Испания на финала на надпреварата с 2:1.

В решителната среща между двете страни дуетът Новак Джокович и Виктор Троицки се наложиха над Пабло Кареньо Буста и Фелисиано Лопес с 6:3, 6:4.

По план при двойките световния номер 1 Рафаел Надал трябваше да играе с Кареньо Буста срещу сърбите, но в последния момент Матадора даде тази възможност на доста по-опитния при двойките Лопес.

В първия сет испанската двойка проби още в първия гейм и след това си затвърди пробива, но Ноле и Троицки върнаха пробива в шестия гейм и в осмия пробиха отново. След това те си спечелиха подаването и и взеха първия сет.

През втората част серията на Джокович и Троицки продължи, а испанците имаха сериозни проблеми с посрещането на Ноле, който връщаше в игра почти всяка топка. При 5:4 гейма Новак бе на сервис и не остави никакви шансове на испанците.

До рещителната битка при двойките се стигна, след като Новак Джокович спечели сблъсъка на титаните. Първата ракета на Сърбия бе задължен да търси успех над Рафаел Надал и го стори с 6:2, 7:6(4).

Серията от поредни победи на Ноле над Матадора на твърди кортове вече се покачи на цели 9, като през това време не му е дал нито един сет – балансът е 19:0 в полза на Джокера. В цялото им съперничество до момента Джокович вече има 29 успеха срещу 26 за Надал.

По-рано днес в първия сблъсък между Сърбия и Испания Роберто Баутиста Агут надви Душан Лайович със 7:5, 6:1 и даде аванс на "Ла Фурия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!