Рафаел Надал не харесва Тръмп

OFFNews 26 януари 2017 в 12:21 2461 1

Съперникът на Григор Димитров в 1/2-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн - Рафаел Надал, разкри политическите си възгледи в интервю за сайта "Ел Еспаньол".

Оказа се, че бившият номер 1 в ранглистата следи с повишена тревога случващото се в света и изразява неодобрение към стила на президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Той определено не е моят човек. Не ми харесва начинът му на изразяване и позициите, на които застава. Честно казано не харесвам и неговата алтернатива Хилъри Клинтън", казва Надал, който смята, че в глобализирания свят Тръмп ще бъде принуден да ревизира много от крайните си позиции и ще ги смекчи. Надал критикува и испанските политици, които според него живеят все повече в някаква виртуална реалност.

"Превръщат всичко в шоу, а Испания не е риалити, а нашата страна, нашето настояще и бъдеще", коментира 30-годишният носител на 14 титли от Големия шлем, който пропусна голяма част от миналия сезон заради контузия, но през този се представя отлично, като достигна до полуфиналното каре в Мелбърн.

Дали ще стигне до финала ще разберем утре, когато е мачът му с нашия Григор Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови