Петима българи с уайлд кард на Sofia Open, участието на Григор още е под въпрос

OFFNews 01 февруари 2018 в 13:03 13830 0

Адриан Андреев

Снимка lab.bg

Адриан Андреев

Петима български тенисисти ще участват в турнира по тенис DIEMA XTRA Sofia Open 2018 с „уайлд кард“. Двама от тях получиха „уайлд кард“ за квалификациите (Александър Лазов и Александър Лазаров), още трима – за основната схема, №1 в която е миналогодишният шампион Григор Димитров.

С „уайлд кард“ за основната схема са Димитър Кузманов, извоювалият „уайлд кард“ като шампион от държавното първенство на закрито Александър Донски и големият ни талант Адриан Андреев.

Турнирът от сериите ATP 250 той започва на 4 февруари с квалификациите и завършва на 11 февруари. Ще се проведе за трета поредна година в зала "Арена Армеец". Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

В същото време участието на първата ни ракета Григор Димитров още е под въпрос. След като при пристигането си в София третият в света тенисист сподели, че се бори с болка в рамото, днес директорът на турнира Пол Макнами коментира че Димитров ще направи всичко възможно, за да се включи в турнира, който спечели миналата година.

"Все още няма развитие по темата. Той прави всичко възможно, за да дойде да играе. Голямо нещо е да се бориш пред сънародниците си. Знам, че както феновете, така и той си спомня за онзи момент, в който целуна корта", коментира австралиецът пред Нова телевизия.

"Той наистина има проблем с рамото, но и в момента прави всичко възможно, за да бъде готов. Поставен е под огромно напрежение. Много бързо се изкачи до №3. През тази година той зае нова роля и се превърна в главното събитие на турнира. Узряването му като спортист се видя в мачовете на Australian Open. Преди година или две той нямаше да може да спечели такива мачове", добави директорът на Sofia Open.

"Григор Димитров може да вземе решението си и пет минути преди първия мач, защото го заслужава, защото стигна до третото място в света, а след шоуто, което направи през миналата година ще му дадем всички възможности. Все пак вярвам, че няма да се чака до последния момент и ще знаем по-рано. Григор е голям професионалист и ще знаем навреме", продължи Макнами.

"Евентуално негово отсъствие ще бъде неприятно. Когато бях директор на Australian Open, Андре Агаси ми се обади вечерта преди първия мач и ми каза, че няма да играе. Тогава бе наистина неприятно. Правил съм 45 турнира на високо ниво и съм виждал всичко. В спорта се случва всичко, особено, когато става дума за контузии.

Третото издание на Sofia Open получи голяма подкрепа от сериозни компании. DIEMA XTRA, част от Нова Броудкастинг Груп, е генерален спонсор турнира от сериите АТП 250. Основни спонсори са Dubai Duty Free, Първа инвестиционна банка, „Теленор“ и Emirates. Официални спонсори са „ЕКО България“, McDonald’s, Rexona, „Банкя“, хотел „Маринела“, Mazda, Asics, Head, Dominos, „Евроинс“ и зимен курорт Банско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!