Григор: Рамото ми е преуморено, дано съм готов за турнира в София (снимки)

OFFNews 27 януари 2018 в 11:47 13359 0

Снимка Сергей Антонов

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели, че по време на Откритото първенство на Австралия е почувствал болки в рамото и в следващите дни очаква резултатите от изследванията, направени в Монако.

"Рамото ми е доста преуморено. Имах болки в последните 3 мача. Не можеш срещу тялото си да вървиш. Гледам да се възстановя максимално. Не се усещам добре и ще си дам почивка през следващите няколко дни. Скоро ще знам повече. Продължаваме напред, тенисът е маратон, не спринт.

Не съм видял кой ще играе в София още. Винаги гледам мач за мач. Вчера бях на преглед в Монако. Не се чувствах добре. Рамото ме болеше. Никога не искам да играя турнир, когато не съм на 100%. Очаквам резултатите ми от докторите в Монако да дойдат тези дни и да съм готов за турнира в София", каза Димитров.

Хасковлията oбяви, че в плановете му за 2018 година не влиза да играе за националния отбор на България в турнира за "Купа Дейвис".

Относно ранглистата на ATP той заяви: "Защо да не стигна и по-напред? Продължаваме напред със сигурност. Вълнувам се изключително много, но годината е дълга и е нормално да има спадове. Има много фактори, за да не се получават нещата. Ранглистата не е толкова важна, но е по-трудно да се задържиш на върха. Знам какво ми коства, за да стигна до №3.

Не мисля, че имам толкова точки за защитаване. Целта ми е друга – да ставам по-добър всеки ден, да печеля турнири, турнир от Големия шлем. Миналата година целта беше да стана по-постоянен, сега искам да имам по-добри резултати. Ако печеля мачове, ще има и точки

Не мисля, че играх добър тенис в Австралия, но имах добри резултати. Важното е да съм позитивен, останалите неща лесно се подобряват. Не всеки ден можеш да играеш на 100%.

Обичам да играя пред българска публика. По цял свят виждам родни знамена, уникално е. Виждам го това нещо и го оценявам. Дори когато чуя българска реч насред Австралия, това ми дава сили", сподели Григор

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови