Маша се завръща срещу италианска ветеранка

OFFNews 23 април 2017 в 10:38 2949 0

Роберта Винчи с Франческо Тоти

Бившата номер 1 в световната ранглиста Мария Шарапова ще играе срещу италианската ветеранка Роберта Винчи в първия кръг на турнира в Щутгарт през следващата седмица. Рускинята се завръща на корта след 15-месечно наказание заради употреба на допинг.

Шарапова беше лишена от състезателни права заради използване на забраненото вещество мелдоний в края на януари 2016 година на Откритото първенство на Австралия, а наказанието й официално изтича на 26 април.

Рускинята, която има пет титли от Големия шлем в кариерата си, получи покана от организаторите на надпреварата в Щутгарт.
Шарапова ще участва с покана и в турнирите в Мадрид (6-13 май) и Рим (15-21 май) през следващите седмици. Това топло посрещане след наказание за допинг възмути останалите тенисистки.

Ако спечели срещу Винчи, то в следващия кръг Шарапова може да се изправи срещу една от най-яростните си критички - полякинята Агниешка Радванска, която в първи кръг играе с рускинята Екатерина Макарова.

"Покани се дават на тенисисти, изпаднали в ранглистата заради болест, контузия, а не за да се улесняват наказаните за допинг. Мария трябва да извърви честно пътя си, като тръгне от малките турнири", каза Радванска.

Това може и да е спортната логика, но големият бизнес е на друго мнение. Турнирът в Щутгарт е спонсориран от Порше, а Шарапова е едно от лицата на марката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови