Мария Шарапова: Григор Димитров не ме предаде

Не си говоря с колежките за коли, дрехи и мъже, моите приятели са извън корта

Ивайло Йолчев 17 април 2017 в 13:43 35856 0

За приятелите и враговете в тениса, допинга и враждебното посрещане след наказанието. Мария Шарапова говори по всички теми в откровено интервю за "Паризиен". Рускинята не скри, че Григор Димитров е бил един от хората, които не са спрели да я подкрепят в тежките моменти.

Двамата имаха продължителна връзка близо две години. Разделиха се, но останаха приятели и продължават да се срещат. Явно някои чувства не са изстинали.

На въпрос дали Светлана Кузнецова, Григор Димитров, Рафа Надал и Ноле Джокович са от лагера на тенисистите, оказали й подкрепа, Маша отговори утвърдително. Тя сподели, че чувства тениса като професия и не държи да има приятели на корта.

"Имам достатъчно приятели, но извън него. Не съм от девойките, които умират да си разказват за новите коли, покупки или момчета", добави Маша, "Тези неща ги говоря с приятелите. Понякога излизам и давам откровени интервюта. Повече не мога да направя".

Тя призна, че в началото на наказанието се е дразнила от определенията "измамница" и "допингирана". "Повече обаче ми беше тъжно, защото можеш да избягам от тази ситуация. Вижте, лесно се напада падналия, а не онзи, който стои на върха.

Но аз не съм от хората, които ще чакат в ъгъла всичко да отмине.  Работех здраво, правих жертви в името на тениса", добави Шарапова.

"В началото имаше много неизвестни и всеки можеше да говори, каквото иска", продължи тя, "Но след решенията на Спортният съд в Лозана, които ме оневиниха по две важни точки, това става неприемливо. Не им обръщам внимание на такива хора,  но просто не са прави".

Шарапова отговори категорично и на колегите, които се опълчиха публично срещу поканите към нея за турнирите в Щутгарт, Мадрид и Рим: "Да, тези турнири са достатъчно силни и без Мария Шарапова. Да, почвам без точки, от самата нула.

Но организаторите ме познават отлично и уважават. Затова са ме поканили. И ще работя да се върна на върха. Аз все още се чувствам като артист, а кортът е моята сцена", добави Мария Шарапова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови