Макенроу разочарован от играта на Григор

Дори и да се обличаш като Федерер, поне оправдай очакванията, коментира легендарният американец

OFFNEWS 10 юли 2017 в 21:45 15165 0

Легендарният Джон Макенроу изрази разочарованието си от играта на Григор Димитров в първите два сета срещу Роджър Федерер в осминафиналния им сблъсък на “Уимбълдън” в Лондон. Американецът говори в ефира на ВВС след края на втория сет, като видимо бе разочарован от слабото представяне на Димитров до момента.

Швейцарецът взе частите с 6:4, 6:2, а българинът му помогна с грешните си избори и неефективен начален удар. Ситуацията леко се промени в третия, но ФедЕкс вече беше набрал инерция и взе сета и мача.

“Години наред виждах Григор Димитров като бъдещ носител на титла от Големия шлем. Сега обаче вече тази вяра напуска тялото ми и ми се струва, че е напуснала и неговото.

Това е разочароващо, болезнено лесно е за Федерер. Бейби Фед, Мини Фед, каквото и да е…

Ако ще те наричат така и ще се обличаш като Федерер, ако ще му подражаваш, то трябва все някога да оправдаеш очакванията.

Микроскопът беше насочен към него от самото начало, но му беше трудно да намери собствената си идентичност в кариерата. Сега е интересно какво впечатление ще остави на хората”, коментира Макенроу.

Впоследствие Федерер спечели мача с 6:4, 6:2, 6:4 и елиминира българина, класирайки се на четвъртфинал на Голям шлем за рекорден 50-и път в кариерата си и 15-и на "Уимбълдън". Следващият му съперник ще бъде Милош Раонич, който отстрани Александър Зверев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови