Лошото момче на тениса Фабио Фонини

Донислав Донев 22 април 2019 в 12:26 4223 0

Фабио Фонини бе на седмото небе след незабравимия триумф в Монте Карло. Той победи на финала Душан Лайович от Сърбия след 6:3, 6:4 и спечели своя първи Мастърс трофей в кариерата си.

Италианецът спечли 1000 точки за ATP ранглистата и ще получи 958 055 евро от наградния фонд. По пътя към първата си титла от сериите Мастърс Фонини имаше доста спорни моменти.

През последните години името му често беше свързвано със скандали около корта. През 2014 година Фабио трябваше да плати глоба от 27 500 долара заради невъздържано поведение по време на "Уимбълдън". 

Малко след това италианецът бе глобен с 2000 долара за това, че показа среден пръст към китайските фенове на турнир в Шанхай. Това стана при поражението му от 553-ия в света Шухан Ванг със 7:6, 6:4 в първия кръг. Тогава Фонини си позволи и да удари мрежата на корта.

"Върхът" в скандалните изяви беше през есента на 2017 година по време на турнира от Големия шлем US Open. Фонини беше глобен с 24 000 долара заради неспортстменско поведение по време на двубоя от първи кръг на надпреварата срещу своя сънародник Стефано Травалия.

Италианският тенисист се замеси в три ситуации, които му донесоха глоби в различен размер, включително и обида към съдията на стола. Той нарече шведската реферка Луис Енгзел "к***а". Впечатляваща визитка. Сякаш скандалите, свързани с него, са повече от успехите.

През тази година Фонини се представяше доста колебливо от началото на кампанията. Преди турнира в Монте Карло той имаше осем загуби в 12 мача през 2019 година, а сезонът на любимата му настилка започна със загуба от 101-ия в света Иржи Весели в първия кръг в Маракеш.

"Наистина съм много щастлив, наистина. Не мога да кажа нищо веднага след този успех, явно трябва да запазя малко спокойствие. Трябва да се отпусна и да помисля за това, което постигнах, защото то е наистина нещо невероятно.

Подготвих се за мача толкова добре, колкото мога и колкото го правя винаги. Знаех, че ще ми бъде адски трудно. Все пак съм радостен, че излязох краен победител. Постигнатото е просто невероятно", каза Фонини след триумфа си в Монте Карло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови