Григор пожела успех на националите ни за Купа Дейвис

OFFNews 13 септември 2019 в 12:14 1741 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пожела успех на националите ни за "Купа Дейвис". Днес нашите момчета започват срещите си от надпреварата срещу Южна Африка.

Гришо използва официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм, публикувайки снимка на българските участници с надпис "Успех, момчета".

В първия мач Александър Лазаров ще играе срещу първа ракета в състава на Южна Африка Лойд Харис, който е номер 113 в световната ранглиста.

След това Димитър Кузманов ще се изправи срещу Руан Роелофсе, който е номер 681 в света. България е в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев и Адриан Андреев. Капитан на отбора е Тодор Енев.

Григор пък ще участва в азиатския турнир от сериите АТР 250 в Ченду с награден фонд $1,096,575. Надпреварата се провежда в периода 23-29 септември, като Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов са другите големи звезди, които вече са потвърдили участие.

Единственото участие на Григор до момента в надпреварата бе през 2016 г., когато достигна до полуфиналите, но бе спрян от Алберт Рамос-Винолас в трисетова битка.

Веднага след Ченду Димитров ще играе в турнира от сериите ATP 500 в Пекин, който ще се проведе от 30 септември до 6 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови