Григор Димитров ще участва на турнира във Виена

OFFNews 09 септември 2019 в 16:41 2150 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще участва в турнира от сериите АТР 500 във Виена, който ще се проведе между 21 и 27 октомври.

Българинът ще се включи в надпреварата в австрийската столица за втора поредна година, като няма точки за защитаване от миналата година, защото отпадна още в първи кръг от Михаил Кукушкин с 4:6, 6:4, 4:6.

Въпреки забележителния си скок с цели 53 позиции в световната ранглиста, Димитров няма да бъде сред осемте поставени във Виена, защото листата с участващи е доста силна.

Схемата се оглавява от вече добре познатият руски талант Даниил Медведев, който тази нощ загуби от Рафаел Надал с 5:7, 3:6, 7:5, 6:4, 4:6 на финала на трунира от Големия шлем US Open, а кръг преди това отстрани именно Гришо.

Сред поставените са още Доминик Тийм, Кей Нишикори, Карен Хачанов, Гаел Монфис, Матео Беретини, Борна Чорич и Диего Шварцман.

С по-добър ранкинг от Григор са също и Феликс Оже-Алиасим, Гуидо Пея и Милош Раонич, а потвърдили участие са Люка Пуй, Ник Кирьос, Кайл Едмънд, Денис Шаповалов, Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов и Хуан Мартин дел Потро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови