Григор: Когато се отвори възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш

OFFNews 12 януари 2018 в 10:02 5230 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се надява, че е дошъл неговият момент за пробив в Големия шлем на първия за годината турнир - Откритото на Австралия в Мелбърн.

Световният номер 3 е в позицията на лидер на групата от млади тенисисти, които са гладни да сложат края на доминацията на т.нар. "голяма четворка" в световния тенис - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри са спечелили цели 50 титли от Големия шлем от 2003 година насам, като абсолютен рекордьор в това отношение е швейцарецът Федерер с неговите 19.

Преди година малко не достигна на Григор да стигне до мечтан финал в Мелбърн срещу Роджър Федерер, но отстъпи пред Надал след изключителен мач.

След жребия, който му определи за съперници в първите два кръга квалификанти, той бе попитан дали е готов да спечели първата си титла от Големия шлем.

“Когато се отвори подобна възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш”, заяви Григор.

“Зареден съм с голяма увереност и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта“, добави българинът.

Първият сериозен тест за Димитров вероятно ще бъде в лицето на австралиеца Ник Кирьос в четвъртия кръг. След като загуби от австралиеца в полуфиналите в Бризбейн, сега Григор е предпазлив по отношение на този съперник.

“Беше много интересен двубой. Мислех, че държа нещата под контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете“, коментира Димитров.

“Той направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно. Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите“, заяви Григор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови