Вещаят титла за Григор от Шлема

OFFNews 10 януари 2018 в 08:49 6444 0

Авторитетното американско спортно издание Sports Illustrated засипа с похвали първата ракета на България Григор Димитров в навечерието на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото на Австралия в Мелбърн.

Димитров е поставен на първата позиция в топ 5 на тенисистите от новото поколение, които имат най-сериозни шансове да стигнат до титла от Големия шлем. Освен него там са още Милош Раонич, Ник Кирьос, Давид Гофен и Александър Зверев.

"Изминалата година бе най-успешната за Григор Димитров в тура. Той не успя да спечели титла от Големия шлем, но път триумфира на финалите на АТР, а освен това спечели първия си Мастърс 1000. Завърши годината като №3 в света. Звездната му година започна с титлата в Бризбейн и полуфинал на Australian Open. Той за втори път достига до тази фаза на турнир от Шлема.

Какво се промени за Димитров през 2017 година? Имаше и външни фактори като контузиите на някои от лидерите. В същото време обаче и играта на Григор бележеше подобрение. Вижда се прогрес в играта му при точки за пробив. Може би Зверев има повече фенове, но пък предимството на Димитров е неговият опит в турнирите от Шлема. Той бе много близо до победа над Надал миналата година на 1/2-финал.

След триумфа в Лондон и при контузии на някои от конкурентите му, може би идва моментът на Григор Димитров за титла от Големия шлем", пише в коментара на журналиста Стенли Кей.

Междувременно се заговори упорито за проблеми около тенис турнир в София, който трябва да се състои в началото на февруари. Те са станали повод за сериозни съмнения около неговото провеждане през последните месеци.

През декември бе обявено, че турската компания "Гаранти Коза" се оттегля като генерален спонсор - нещо, което се е случило фактически далеч по-рано. Беше обявен нов организатор, който гарантира, че всичко ще е наред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови