Григор Димитров започва срещу Янко Типсаревич в Париж

OFFNews 23 май 2019 в 20:47 2300 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще срещне сърбина Янко Типсаревич в първия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" в Париж. Това отреди жребият на надпреварата, който беше изтеглен тази вечер на церемония в Ботаническата градина.

Димитров не е сред поставените, тъй като в последните месеци отбеляза сериозен спад в ранглистата и в момента е №47 в света. 

Във втория кръг той може да се изправи срещу поставения под номер 11 Марин Чилич от Хърватия или италианеца Томас Фабиано, срещу когото Григор записа успех преди няколко дни в Женева. В частта на българина е и Стан Вавринка, който е вариант за съперник в третия кръг.

Типсаревич е познат съперник за българина. Двамата са играли помежду си шест мача, като балансът е в полза на сърбина - 4:2 победи.

За последно двамата играха на Откритото първенство на Австралия, когато Димитров спечели с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4. Добрата новина за Григор е, че другата му победа над Типсаревич е на клей, когато надви Типсаревич в Монте Карло през 2013 година.

Григор Димитров е единственият българин в схемата на "Ролан Гарос". Първата ни ракета при дамите Виктория Томова отпадна още в първи кръг на квалификациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови