Григор Димитров започва сезона срещу Стийв Джонсън в Бризбън

OFFNews 01 януари 2017 в 08:00 2353 0

Българският топ тенисист Григор Димитров започва сезона с мач срещу Стийв Джонсън (САЩ) на турнир в Бризбейн, Австралия.

Димитров е поставен под №7 в основната схема на турнира от категорията ATP 250.

27-годишният Джонсън е №33 в световната ранглиста, където Григор е 17-и. Това ще е шестият мач помежду им, хасковлията е спечелил 3 от петте предишни двубоя.

Победителят от мача ще играе срещу Никола Маю или Стефан Робер във втория кръг.

В Бризбейн миналогодишният шампион Милош Раонич ще защитава титлата си, в надпреварата ще се включат още Стан Вавринка, Кеи Нишикори, Доминик Тийм, Рафаел Надал, Давид Ферер, Жил Симон.

Миналата година Григор достигна до 1/4-финалите на турнира в Бризбейн. Той беше спрян от Роджър Федерер. Именно в Бризбейн швейцарецът постигна победа №1000 в кариерата си на професионален тенисист.

Турнирът ще се проведе от 1 до 8 януари. Българинът ще се включи и в състезанието на двойки, където негов партньор ще бъде Айсам-Ул-Хак Куреши.

На 1 януари сезона открива първата ни ракета при жените - Цветана Пиронкова, която ще играе срещу рускинята, състезаваща се за Казахстан Галина Воскобоева на турнира на твърди кортове в Шензен, Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови