Григор Димитров срещу Сок на полуфиналите в Лондон

OFFNEWS 17 ноември 2017 в 07:50 9490 1

25-годишният американец Джак Сок победи Александър Зверев с 6:4, 1:6, 6:4 и се класира за полуфиналите на Финалите на ATP в Лондон. Той завършва на второ място в група "Борис Бекер" зад Роджър Федерер и ще се изправи срещу победителя в група "Пийт Сампрас" Григор Димитров в битка за място на финала между двама дебютанти в турнира.

Сок демонстрира сериозно самочувствие, попитан дали може да стигне до титлата.

"Защо не? Играл съм с Григор няколко пъти. Той спечели първия път, но след това успях да постигна някои победи срещу него, заяви той. - Разбира се, мисля, че той е малко по-различен играч от последния път, когато играхме. Той сякаш намери играта си, знае точно какво иска да прави на корта. И си личи през цялата година. Стига до решаващите фази на турнири почти всяка седмица, наложи се в топ 10, даже в топ 5, не съм сигурен.

Аз обаче играя с голяма увереност след Париж. Спечелих някои мачове тук, класирах се за полуфиналите. Никога не знаеш какво ще се случи. Не мисля толкова напред", допълни Сок, който има три победи от четири мача срещу Григор Димитров.

Единственият успех на българина е през 2014 г. в Стокхолм. Следват три загуби, а последната е този сезон в Индиън Уелс, където Джак печели след тайбрек в третия сет.

Преди да се стигне до този мач българинът има да изиграе последната си среща от групата срещу Пабло Кареньо Буста. Двубоят е днес от 22 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!