Григор Димитров ще представя България в новия турнир ATP Cup (видео)

OFFNews 06 януари 2019 в 10:47 2603 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров има намерение да участва в новия отборен турнир ATP Cup, който стартира от следващата година.

Бившият №3 в световната ранглиста ще представлява България на състезание за пръв път от 2016 година, когато защитаваше цветовете на родината си на Олимпийските игри в Рио.

ATP Cup ще се провежда в три австралийски града в рамките на 10 дни (3 до 12 януари), като ще служи за подготовка за Australian Open. Ще участват 24 страни.

Ще има награден фонд на стойност 15 милиона долара и ще носи 750 точки за ранглистата на победителите. При избора на участници ще се гледа само ранкинга на най-високо класирания състезател от всяка държава.

Иначе Гришо потренира в Мелбърн със Серина Уилямс. Двамата размениха по няколко удара на корта, а след това показаха приятелски отношения и си поговориха.

Хасковлията се надява да се представи на добро ниво в първия турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Австралия и да си върне поне част от позагубените позиции в световната ранглиста.

Серина пък се стреми да се завърне към големите трофеи, след като прекара дълго време извън корта заради раждането. Амбициите на американката също са за силно представяне на Откритото първенство на Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови