Григор Димитров се класира за втория кръг на 'Ролан Гарос'

OFFNews 26 май 2024 в 17:22 2009 0

Димитров

Снимка БТА/АП

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция.

Десетият в схемата за участие в турнира Димитров преодоля първия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем след трисетов успех над американеца Александър Ковачевич с 6:4, 6:3, 6:4. Срещата, която бе първа между двамата тенисисти, продължи час и 58 минути, съобщи БНР.

Следващият противник на участващия за 14-а поредна година в основната схема Григор Димитров ще бъде победителят от мача между Фабиан Марожан (Унгария) и кахастанския квалификант Михаил Кукушкин, който предстои по-късно днес.

Най-доброто класиране на българина на „Ролан Гарос“ е четвърти кръг през 2020-а и 2023 година.

Началото на двубоя с Александър Ковачевич бе равностойно до 3:3, но в седмия гейм при първата точка за пробив в мача въобще представителят на САЩ спечели подаването на Димитров и поведе с 4:3. Българинът обаче бързо върна пробива, след като поведе с 30:15 и оползотвори първата си точка за брейк, а след това взе аванс от 5:4. В десетия гейм последва втори пробив за Григор Димитров, който демонстрира ефикасност, дръпна с 40:15 и затвори сета при 6:4.

Димитров стартира втората част със серия от три гейма, демонстрира стабилна игра и задържа преднината си до финалното 6:3 за аванс от 2:0 сета срещу Ковачевич.

Първата ракета на България в мъжкия тенис осъществи пробив за преднина от 3:2 в третия сет, който затвърди за 4:2, но в осмия гейм Александър Ковачевич поведе с 40:0 и върна пробива, изравнявайки за 4:4. Григор Димитров обаче реагира с два поредни гейма на сметката си и стигна до крайния успех след 6:4.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българинът от Украйна проф. Михаил Станчев в подкаста на OFFNews