Григор Димитров еднолично ни класира за ATP Cup

OFFNews 25 октомври 2019 в 10:26 2953 0

Григор Димитров ще изведе България до участие в дебютното издание на ATP Сup през януари следващата година.

Страната ни заема 20-а позиция в класацията за надпреварата, която ще се състои в Австралия непосредствено преди Откритото първенство в Мелбърн.

Последните четири участника ще бъдат обявени след обновяването на ранглистата на АТР на 13 ноември.

В момента Григор има 1432 точки, а след края на турнира във Виена (2 296 490 евро) ще събере 1477. Той отпадна във втория кръг в австрийската столица, след като отстъпи в два тайбрека на Матео Беретини (№11). Въпреки това 28-годишният българин се очаква да прогресира с две позиции и от понеделник да е под №27.

Новата надпревара ще дебютира в Сидни, Бризбън и Пърт. Участие ще вземат 24 държави, а страните, които се класират, се определят от позицията на най-високо ранкирания им играч в подреждането на ATP, припомня Тенискафе.

Всеки състав трябва да има минимум трима играчи с ATP ранкинг, а максималният брой на участници в един отбор е пет. За целта обаче трима от тях трябва да имат точки в класацията.

На този етап обаче не е ясно дали той ще дава квота за олимпиадата в Токио догодина. Турнирът е с награден фонд от 15 милиона долара и носи точки за ранглистата, като победителите могат да спечелят до 750 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови