Федерер: Надал ще остане в историята като най-великият играч

OFFNews 22 ноември 2019 в 09:59 2015 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер смята, че Рафаел Надал ще остане най-великият в историята на този спорт.

В момента Маестрото има 20 титли от Големия шлем, но вече е на сериозните 38 години. 33-годишният Надал пък е с 19 трофея. 

"Срещите ми с Рафа на Уимбълдън и на "Ролан Гарос" бяха наистина страхотни, а срещу Новак имах прекрасни мачове както също на Уимбълдън, така и на финалите в Лондон.

И Новак, и Рафа, са невероятни играчи, но може би съм малко по-близък с Надал. Съперничеството между нас тримата е фантастично и се надявам да имаме още много мачове един срещу друг.

Рафа е страхотен играч. Честно казано едва ли някой си е мислел, че сега отново ще бъде първа ракета в света, но ето, че той е на върха. Надал е наистина един велик шампион и дори аз съм научил доста неща от него.

Отписваха го не веднъж и два пъти, но той опровергаваше всичко на корта и печелеше големи трофеи. Той ще остане в историята като може би най-великият играч", каза Федерер.

В момента Маестрото е на турне в Южна Америка, където вече изигра два демонстративни мача срещу Александър Зверев и записа победа и загуба съответно в чилийската столица Сантяго и в аржентинската Буенос Айрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови