Джокович е на финал, след като изхвърли Федерер, без да му даде и сет (видео)

OFFNews 30 януари 2020 в 13:33 2538 0

Снимка Facebook: Australian Open

Сръбската суперзвезда в тениса Новак Джокович не показа милост и отстрани легендата Роджър Федерер на полуфинала в турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия със 7:6(2), 6:4, 6:3. 

В спор за трофея на надпреварата Ноле ще спори с победителя от двойката Александър Зверев - Доминик Тийм, които ще се изправят един срещу друг утре.

Федерер започна добре срещата и проби във втория гейм за 2:0, но още в следващия гейм Джокович успя да върне пробива. Швейцарецът обаче отново достигна до пробив, този път за 3:1, в четвъртия гейм. Той имаше аванс от 5:2, но вместо да спечели сета, Роджър се разконцентрира и позволи на своя опонент да си вземе подаването и след това да върне пробива в деветия гейм. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе спечелен след 7:1 точки от Джокера.

Във втория сет срещата вървеше равностойно, но сърбинът успя да пречупи своя съперник в последния десети гейм и да пробие решително, за да увеличи аванса си на 2:0 сета.

В третата част силите отново бяха изравнение, но Джокович успя да направи брейк в шестия гейм за 4:2. След това Ноле успя да си спечели подаването и да затвърди пробива, а до края не сгреши и при 5:3 си спечели най-важния сервис гейм.

Джокович ще играе на рекорден осми финал в Монреал. При победа в неделя той ще си върне и първото място в световната ранглиста, измествайки отпадналия вчера Рафаел Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови