Прокуратурата проверява хвърляни ли са пиратки на метри от бебе при междусъседски скандал в София

OFFNews 24 април 2024 в 14:06 3367 0

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Софийска районна прокуратура се самосезира и образува преписка след репортаж за междусъседски скандал в София, при който са хвърляни пиратки на метри от бебе, съобщиха от държавното обвинение.

Възложена е и проверка на полицията. Трябва да бъдат разпитани всички, които имат отношение по случая. 

Тази сутрин младо семейство разказа пред Нова ТВ за  междусъседска свада, която е прераснала в агресия. На видеоклип се вижда как мъж блъска по стената и използва нецензурни реплики. Потърпевшата жена разказа, че я е страх и че част от конфликтите ставали, когато мъжът ѝ го няма и тя е сама с бебето им.

Родителите на 7-месечното бебе обясниха, че камери са записали един от моментите на агресията проявени срещу семейство Мая и Явор Пешлеевски, което живее в постоянен тормоз.

"Всичко започна преди няколко седмици, когато семейството в съседство – Бисерка и Станимир Караканкьови, започнаха да хвърлят пиратки около 21:30 часа – не пред блока, а на терасата, която е на няколко метра от нашата спалня. В това помещение спим не само ние със съпруга ми. Но там е и кошарата на бебето", обясни Мая.

Тя допълни, че буквално на два метра от главата им са започнали гърмежи.

"Излязохме, видяхме, че хвърлят пиратки, а обяснението беше, че още няма 22 часа и не ги хвърлят на нашата тераса и могат да си правят каквото си искат", каза още Мая Пешлеевска.

По думите ѝ, за да не се вика полиция семейството се опитало първоначално да се разбере със съседите си „чисто човешки”. „Съпругът ми отиде с тях да се разберат спокойно. Но те му налетяха на бой и го изгониха”, подчерта младата жена.

Явор уточни, че част от скандалите стават, когато него го няма вкъщи. „Те са много наясно кога съм вкъщи и кога не. При първата проверка на полицията им беше обяснено, че съпругата ми се страхува и че сме с малко дете вкъщи. Но съседската реакция беше, да дойде да блъска и да псува върху нашата стена и имота ни – което беше заснето от камерите”, разказа мъжът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков