Мъжът, който написа помен за жив съдия и после го възкреси, отива на съд

OFFNews 26 юни 2024 в 10:43 851 0

На съд.

Снимка Архив

С изключителна дързост и цинизъм.

44-годишен отива на съд за хулигански действия пред сградата на Софийския районен съд.

На 12 декември м.г. обвиняемият депозирал в деловодството на Софийската районна прокуратура искане, в което написал следното: "..Видях лично как днес около 0 часа и 0 минути съдия С.С. възкръсна…убеден съм, че скоро ще се появи на работа…". Към искането били приложени и два "антинекролози", на които имало снимка на съдия С.С. от районния съд. И надпис: "Блага Вест !!!", както и "На 12.12.2023 г. възкръсна нашият любим съдия С.С. Амин!". На т.нар. "антинекролози" пишело още, че са от прокуратурата.

"Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – в сграда на български съд е било демонстрирано неуважение към различни органи на съдебната власт, както и неуважение към човешкия живот. То е извършено с изключителна дързост - обвиняемият М.С. разпространил видеоклип в интернет платформата, в който било заснето депозирането на "Искането" и на който се виждат и други листа, наподобяващи некролози, със следните заглавия: "Скръбна вест" и с текстово съдържание, съобщаващо за настъпилата смърт на "съдия С.С."; "Скръбна вест 40 дена без съдия С.С.", както и "Помен 3 месеца без нашия любим С.С.", като на всички тях имало снимка на съдия С.С. от СРС. Същите некролози били заснети и разлепени в близост до сградата на Софийския районен съд, а впоследствие разпространеният видеоклип бил гледан стотици пъти", отбелязват от държавното обвинение.

Образувано е досъдебно производство за непристойно поведение, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, за което Наказателният кодекс предвижда затвор до 5 г.

В хода на разследването са разпитани свидетели, иззети са веществени доказателства и са направени множество експертизи.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови