4 години затвор получи мъж, източил 4000 лв. от сметката на самотен дядо

OFFNews 21 февруари 2017 в 10:37 3268 1

4 години затвор получи мъж, източил 4000 лв. от сметката на самотен дядо

36-годишен мъж от село Градец влиза за 4 години в затвора, след като източил спестяванията на 79-годишен дядо. Районният съд в Омуртаг призна Радко Колев за виновен за причинена имотна вреда на дядо Стоян от град Антоново в размер на 4420 лв.

На 6 януари 2014 г. Радко Колев излязъл от затвора, където изтърпял поредната присъда за измама. Установил се с жената, с която живеел на семейни начала, на адрес в град Антоново. Там се запознал и сприятелил с възрастния самотно живеещ мъж. Колев започнал да му иска пари в заем. Когато дълговете му нараснали значително, измамникът и съжителката му напуснали Антоново.

Възрастният мъж започнал да търси по мобилния телефон Радко, за да си иска парите. В разговор Колев се представил за съдия от Велико Търново. Старецът се доверил на „съдията“. Разказал му за измамника и обяснил, че иска да го вкара в затвора. „Съдията“ заявил, че мъжът може да си върне парите, само ако разполага с доказателство и предложил Стоян да му преведе със запис известна сума пари на Радко Колев.

На 7 април 2014 г. възрастният мъж превел 500 лева на Радко Колев. Продължил по указания на „съдията“ да изпраща различни суми пари ту на Колев, ту на съжителката му по съвет на мнимия съдия. Така с 39 пощенски записа пострадалият превел 4220 лева.

До осъдителната присъда се стигна, след като подсъдимият Колев поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие, с цел наказанието му да бъде намалено с една трета. 36-годишният мъж е осъждан 3 пъти. Изтърпявал е два пъти ефективни наказания за измама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови