Най-иновативната прахосмукачка, създавана някога, вече е в България (видео)

Roomba® i7 не само запомня помещенията в 10 жилища, но и се самопочиства!

ОFFNews Последна промяна на 15 март 2019 в 13:09 2619 0

Roomba i7+, най-новата и най-иновативната прахосмукачка-робот на компанията iRobot, вече е налична и в България.

“Чрез способността си да научава жилищните планове и да се адаптира, както и да изпразва сама контейнера за боклук, iRobot Roomba i7+ е най-иновативната прахосмукачка-робот създавана някога“, коментира Колин Ангъл, председател и главен изпълнителен директор на iRobot. “Този робот се доближава до мечтата ни за прахосмукачка-робот, с която се впуснахме в това приключение преди 20 години“, добавя още той.

С помощта на технология за интелигентно картографиране Imprint™, Roomba i7+ изучава и прави карта на помещението, което трябва да изчисти. Роботът запаметява до 10 жилищни плана и имената на стаите в тях. Така, ако бъде преместен на друг етаж или в друго жилище, той ще разпознае локацията и ще я изчисти, както е инструктиран. Новата Roomba може да почиства конкретно помещение (само всекидневната например) чрез гласова команда или настройка в мобилното приложение iRobot HOME.

Патентованата iRobot навигация iAdapt® 3.0 с технология vSLAM® помага на Roomba i7+ безпроблемно и ефективно да се придвижва в жилището, като запомня къде вече е почистила. Когато приключи с чистенето, Roomba i7+ сама изпразва контейнера за боклук в първата по рода си самопочистваща база Clean Base™, която се предлага в комплекта. Така потребителите забравят за чистенето за седмици наред.

iRobot Roomba е единствената прахосмукачка-робот, която чисти с две гумени четки за различни повърхности, които работят заедно, за да отстранят ефективно мръсотията от твърди подови настилки и килими. Roomba i7+ автоматично настройва височината на почистващата глава, така че двете четки да се адаптират към пода. Едната четка разчетква мръсотията от подовите настилки, а втората се движи в срещуположна посока, за да повдигне мръсотията. И вместо четки с косми, които е възможно да пропуснат мръсотия или да се огънат, гъвкавите четки за различни повърхности обгръщат пода и почистват всичко – от прах и леки замърсявания до козина на домашни животни, коса и по-едри боклуци.

Roomba i7+ успешно почиства пространството под мебелите, като използва високо-ефективен филтър, който улавя до 99% полен, акари, кучешки и котешки алергени, а патентовата технология Dirt Detect™ позволява чистенето на по-замърсените участъци. След края на почистващия цикъл Clean Map™ в приложението iRobot Home предлага отчет за свършената робота.

iRobot® е водеща световна компания в потребителската роботика, която насърчава хората да споделят повече време с най-близките си хора. През далечната 2002 г. iRobot® представя първата прахосмукачка-робот Roomba® и оттогава насам в цял свят се продават над 20 млн. роботи. Продуктовата линия на компанията, включваща категориите прахосмукачки-роботи с марка Roomba и подочистачки-роботи с марка Braava®, притежава най-модерни технологии за почистване, картографиране и навигация. iRobot® създава своите роботи, следвайки концепцията за умен дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови