Жестомимичният преводач на помена за Мандела си измислял, оправда се с шизофрения

OFFNews 12 декември 2013 в 11:45 5499 2

Жестомимичния преводач на помена за Мандела си измислял знаците, получил пристъп на шизофрения
Жестомимичния преводач на помена за Мандела си измислял знаците, получил пристъп на шизофрения

Жестомимичния преводач на възпоминателната церемония за Нелсън Мандела си е измислял жестовете, а преводът му бил с 0% точност.

Мъжът, който трябваше да превежда с жестомимика думите на световните, изобщо не е знаел какво прави на сцената, писа "Ройтерс". Асоциацията на глухонемите в Южна Африка го обвини, че не е превежда, а е ръкомахал хаотично.

Пред местен вестник преводачът, 34-годишният Тамсанка Джантие, се оправда с "шизофреничен пристъп". Той разказа, че започнал да чува гласове на сцената и затова не бил в състояние да осъществи превода. Джантие се извини за поведението си.

Световната общност на глухите остана потресена от случая.

Живото излъчване с гафа на преводача е гледано от милиони зрители в целия свят. Само на стадиона по време на възпоменателната церемония за Нелсън Мандела е имало над 90 000 души.

Това обаче не е единственият гаф, станал по време на церемонията. Настоящият президент на РЮА беше освиркан от трибуните, а вчера ви показахме как Барак Обама си прави "селфи" заедно с британския премиер Дейвид Камерън и датската министър-председателка Хеле Торнинг-Шмид, видимо забавлявайки се по време на траурното събитие.

Видео на жестонимичния преводач от церемонията:

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!