Украйна ликвидира 10 руски офицери в Чернобаевка, в Херсон унищожи 4 склада с амуниции

OFFNews 11 юли 2022 в 08:21 6066 0

Ракетни атаки срещу руските позиции в Украйна

Снимка Министерство на отбраната на Украйна

През последното денонощие се засилиха атаките с ракетни системи срещу позиции на руската армия

Над 10 руски офицери са били убити при атака на ВСУ срещу позиции на противника в района на Чернобаевка, съобщи началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски Олексий Арестович.

В понеделник сутринта Оперативното командване “Юг” на ВСУ съобщи и за успешна атака в Херсонска област на територията, окупирана от Русия. При удара са били поразени и унищожени четири склада за боеприпаси.

“Нашите части на ракетната артилерия проведоха силен удар по команден пункт на Националната гвардия (Росгвардия) близо до Херсон и унищожиха четири склада с амуниции в различни райони на Херсонска област.” - се казва в комюникето на командването, цитирано от Интерфакс. В тази атака Украйна изчислява загубите на руската армия на 15 души жива сила и 60 единици военна техника, предимно бронирани машини и командно-щабни автомобили. Унищожени са също така ракетни и противотанкови системи и друго военно оборудване.

В неделя представители на украинските власти съобщиха и за обстрел срещу военна база на ВС на РФ в самия Херсон. С точно попадение е унищожена база на ул. “Пестел”, а под развалините и са загинали неустановен брой руски войници.

Междувременно говорителят на ВВС на украинската армия Юрий Игнат съобщи, че за първи път от два месеца и половина през последното денонощие руската авиация не е навлизала във въздушното пространство над Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!