Повдигнаха обвинения на Тръмп за опит за подмяна на изборите през 2020 г.

OFFNews 15 август 2023 в 07:28 1126 3

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП архив

Доналд Тръмп с четвърти обвинителен акт

Голямо съдебно жури в щата Джорджия повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп за опит за подмяна на резултатите от изборите в САЩ през 2020 г., предаде Ройтерс.

Това е четвъртият обвинителен акт за бившия президент, уточнява БТА. Прокурорите повдигнаха 11 обвинения срещу Тръмп и негови приближени, включително за фалшифициране на документи и рекет, извършени от организирана престъпна група. 

Обвинения са повдигнати срещу 10 сътрудници на Тръмп, включително бившите му адвокати - Руди Джулиани и Джон Истман, и бившия началник на канцеларията на Белия дом Марк Медоуз.

Делото се основава на телефонен разговор от 2 януари 2021 г., в който Тръмп притиска високопоставения служител от избирателните органи на щата Джорджия, Брад Рафенспъргър, да „намери" достатъчно гласове, за да обърне изборната му загуба с незначителна разлика в щата. Рафенспъргър отказва да го направи.

Четири дни по-късно следва щурмът на Капитолия, при който разгневени поддръжници на Тръмп се опитват да осуетят утвърждаването от Конгреса на победата на Джо Байдън, припомня Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

3

Bad Horse

15.08 2023 в 14:20

За щастие, американския избирател не вярва на медиите от няколко години вече. Те показаха че са, както ги нарича Тръмп, "врагове на народа". По време на палежите и погромите в градовете им, медиите застанаха открито на страната на мародерите. По време на Ковид безумията също показаха, че няма толкова авторитарна и безчовечна власт, към която да не се присламчат и обслужват като проститутки. Сега са се обърнали срещу родителите, които не искат на децата им да се преподава секс преди да са тинейджъри. И да си правят операции за смяна на пола преди да са пълнолетни.

И по други причини, медиите там не са авторитета, който бяха. Затова "маймунджолъците" на Тръмп се отминават с насмешка. Да те плюят медиите е по-скоро признак че имаш гръбнак. Не, другари, хората там гледат икономиката, безработицата, инфлацията и т.н. Сравняват какво беше при Тръмп и какво е сега при Байдън. Има едни 20-30% в средата, които не гласуват по партийни линии. Те ще решат изборите, както винаги.

345

2

Джендо Джедев

15.08 2023 в 08:52

Тъпото е, че мамунджолъците на тоя палячо се харесват на мнозина. Айде, реднеците са ясни, ама още по-тъпото е, че му се връзват и привидно интелигентни хора.

22548

1

dolivo

15.08 2023 в 07:44

браво, да покажат, че алчността при грешния морал не остава ненаказана

всеки, който са лакоми да се обвърже с рижата лисица трябва също да страда, за да се хъснат, и третират Тръмп като радиоактивен боклук, какъвто е
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика